Zora Vidović: Foča ima potencijal da bude jedna od najrazvijenijih opština Srpske

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas u Foči, nakon sastanka sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem, da će ova lokalna zajednica moći računati na podršku Vlade u oblasti razvoja turizma, drvoprerade i putne infastrukture.

Vidovićeva je istakla da je turizam veliki potencijal opštine Foča.

„Sigurno će Vlada Srpske učestvovati u projektima u turizmu koji ovdje treba da se realizuju. Naravno, putna infrastruktura je vrlo problematična, a to je uslov da bi se turizam razvio. Isto tako, moramo se potruduiti da obezbijedimo prisustvo investitora kad je u pitanju drvoprerada, što je takođe veliki potencijal Foče i globalno gledano ova opština može da bude među najrazvijenijim opštinama u Srpskoj“ rekla je Vidovićeva.

Ona je pohvalila je opštinu Foča da je budžetski stabilna i da se domaćinski ponaša prema resursima i sredstvima kojima raspolaže, napomenuvši da se sve obaveze iz opštinskog budžeta isplaćuju u redovnim terminima.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da uz nove investicije Vlade Srpske, Foča može napraviti i nove iskorake u svom razvoju.

„Ohrabreni smo današnjim razgovorima, jer smo došli do zajedničkih stavova šta je potrebno prioritetno raditi u našoj opštini. Prije svega želimo da poboljšamo stanje u drvnom sektoru i da finalizujemo proizvodnju, čime ćemo obezbijediti veći broj radnih mjesta“, naveo je Mašić.

On je dodao da su očekivanja da će Vlada pokušati da zajedno sa opštinom intenzivnije rješava veliki problem putne infastrukture, te da će dodatno pomoći razvoj zdravstva, kao i Nacionalnog parka „Sutjeska“ i turizma uopšte.

Izvor: Radio Foča