Završna priredba Gornje škole – Đak generacije Jana Sokolović

Učenici Osnovne škole „Veselin Masleša“ održali su danas tradicionalnu priredbu za roditelje i goste škole, kojom su se simbolično rastali sa još jednom školskom godinom.

Članovi dramske sekcije i školskog hora, solisti i recitatori, pokazali su da uz redovne školske obaveze stižu da budu vrijedni i u vannastavnim aktivnostima.

Na priredbi su dodijeljene „Vukove diplome“ učenicima koji su svih devet godina imali sve petice, a najbolja među njima je đak generacije Jana Sokolović.

„Najbolje rezultate sam ostvarila iz matematike, fizike i vjeronauke. Učestvovala sam na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima. Osnovna škola će mi ostati u veoma lijepom sjećanju, a školovanje nastavljam u gimnaziji“, rekla je Jana.

Gornju školu u ovoj školskoj godini pohađalo je 495 učenika.

„Ove godine imamo 54 maturanta. Proslavili su matursko veče 6.juna u restoranu „Zlatna dunja“, a defile je propraćen masovno od strane sugrađana. Polako privodimo kraju školsku godinu“, kaže direktor škole Vladimir Ivanović.

Završen je i upis učenika u prve razrede, a u Osnovnoj školi „Veselin Masleša“ zabilježen je porast broja upisanih prvačića.

„Prošle godine smo imali 34 prvačića, a ove godine 47. Nadamo se da će taj broj i dalje rasti“, rekao je Ivanović.

Za male maturanta, tačnije za one koji nisu imali loših ocjena, školska godina završena je prošle sedmice, a za učenike ostalih razreda trajaće do idućeg četvrtka, 14. juna.

Izvor: Radio Foča