Završene 56. MOSI-Foči pet medalja

U Sokocu su juče svečano zatvorene 56. Međuopštinske omladinske sportske igre na kojima su sportisti iz Foče osvojili pet medalja. Stonoteniserke i teniseri osvojili su zlato, odbojkašice srebro, a isto odličje osvojio je i karatista Nemanja Drakul. Stonoteniseri Foče osvojili su bronzanu medalju.

Sveukupni pobjednik ove petodnevne najveće smotre mladosti i sporta na ovim prostorima je ekipe domaćina Sokolac, drugo mesto pripalo je Pljevljima a treće ekipi Rogatice.

U generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Sokocu, drugo Priboju dok su devojke iz Požege zauzele treće mjesto. U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa Sokoca, drugo Pljevalja i treće ekipa Berana.

Za najuspešniju takmičarku 56. MOSI proglašena je Mladena Petrušić iz ekipe Sokoca koja je osvojila četiri zlatne medalje u disciplinama 100 metara prepone, kugla, štafeta četiri puta 100 metara sa preponama i skok uvis gdje je postavila novi rekord igara od 180 centimetara. Stefan Ćuković, takođe atletičar iz Sokoca, proglašen je za najuspješnijeg takmičara ovogodišnjih MOSI. On je osvojio tri zlatne medalje, na 800 m, 1500 m i 3000 m. Nagrada za fer plej i sportsko viteštvo pripala je ekipi Goražda, a za najkompletniju gostujuću ekipu proglašena je ekipa Priboja.

Domaćin MOSI naredne godine je Nova Varoš, čiji sportisti su preuzeli zastavu MOSI od sportista Sokoca.

Izvor: Radio Foča