Zabranjeni treninzi u školama sporta djeci do 15 godina

Odlukom Vlade Republike Srpske o zabrani javnih okupljanja otkazane su sve sportske aktivnosti djece do 15 godina starosti, a zabranjeni su i treninzi u školama sporta, saopšteno je iz Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske .

– Bez obzira što pojedine grupe imaju manji broj djece na treninzima, suština odluke je da se izbjegavaju bilo kakva okupljanja i duži boravak u grupama, naročito u zatvorenom prostoru, kako bi se preventivno djelovalo i spriječila mogućnost širenja korona virusa- dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske apelovali su na sve sportske radnike da poštuju preventivne mjere, te da se ponašaju u skladu sa instrukcijama nadležnih institucija, jer je to u najboljem interesu djece i svih građana Republike Srpske.

-Uz sve mjere koje su institucije preduzele, potrebno je pokazati društvenu odgovornost i ispoštovati sve smjernice kako bismo se zajedno izborili sa virusom s kojim se suočavaju mnoge zemlje u svijetu-navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Foča