Užička verzija “Crvenkape” oduševila najmlađu publiku

Glumci Narodnog pozorišta Užice izveli su juče u Gradskom pozorištu Foča predstavu za djecu „Crvenkapa“, rađenu po tekstu Aleksandra Popovića, i u režiji Milana Neškovića. Oduševljenje najmlađe publike likovima iz svima znane bajke prijalo je brojnoj glumačkoj ekipi, koji su iz Foče otišli puni lijepih utisaka.

„Kako smo igrali najviše se vidi po lepim osmesima dece i njihovom raspoloženju posle predstave, s obzirom da smo u Foči ostavili takav utisak. Nama je uvek zadovoljstvo da dođemo ovde i da igramo“, izjavila je Tanja Jovanović, koja je na sceni zaigrala u dvjema ulogama Mame i Bake.

„Predstava je edukativna i interaktivna, a obzirom da je igramo devet godina i imamo preko 70 izvođenja, mogu reći da smo svuda ostavljali dobar utisak, na radost dece i na obostrano zadovoljstvo“, dodaje Jovanovićeva.

Bajka o Crvenkapi u predstavi je obogaćena likom nestašne djevojčice Ivanke koja kroz već poznatu priču postaje dobra, poslušna i vrijedna. Ulogu Vuka, koji na kraju predstave ipak nije pojeo Crvenkapu i Baku,  igra Igor Bojević koji je takođe pobrao aplauze i pozitivne reakcije publike.

„'Crvenkapu’ smo igrali po celoj Srbiji i u većini gradova BiH. Super su reakcije publike, deca su divna. Mislim da klinci koji žive u lijepim prirodnim sredinama bolje prihvataju predstavu, imaju više pažnje, želje i volje da je gledaju“, naglasio je Bojević.

Predstava je odigrana u okviru Majskih dana kulture opštine Foča, a tokom dva izvođenja uživali su učenici osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Veselin Masleša“, kao i mališani Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ i Igraonice Klincograd.