Uskoro kreće asfaltiranje puta desnom obalom Tare

Inženjeri Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ obišli su danas trasu makadamskog puta desnom obalom Tare, da bi sagledali mogućnosti njegovog asfaltiranja, potvrdio je za Radio Foču predsjednik fočanskog Udruženja rafting klubova Zdravko Matović.

Matović je rekao da je Udruženje rafting klubova „Tara i Drina“ dobilo obećanje najviših zvaničnika Srpske da bi asfaltiranje tog za razvoj turizma izuzetno važnog puta, dugog oko 20 kilometara, moglo početi u ovoj godini.

„Što je Jahorina za Pale, to je rafting Tarom i Drinom za Foču. Naš cilj je da godišnje dovodimo 40.000 turista na Taru i u Foču, a taj cilj biće realno ostvariv kada se asfaltira put našom stranom Tare od Huma do Brštanovice“, naveo je Matović.

On je dodao da su stručnjaci „Puteva Srpske“, nakon obilaska trase, istakli da bi se put mogao asfaltirati, uz određene popravke i nakon tamponiranja.

Makadamski put prije dvije godine izgradila je opština Foča uz pomoć inžinjerije Oružanih snaga BiH, čime su fočanski rafteri dobili pristup Tari sa teritorije Republike Srpske, ali se put još ne koristi u punom kapacitetu.

Izvor: Radio Foča