Ulične noćne trke ponovo preko drinskih mostova

U Foči će sutra biti održane Ulične noćne trke na kojima se očekuje više od 350 učesnika, a glavna trka seniora i seniorki ove godine je, zahvaljujući obnovi željeznog mosta na Drini, sa 1.000 produžena na 3.000 metara, pa će se trčati starom maršrutom preko dva drinska mosta, kojom se trčalo i prije posljednjeg rata.

Тakmičari će biti podijeljeni u više uzrasnih kategorija- od predškolaca, preko osnovaca i srednjoškolaca do seniora.

Planirane su ukupno 24 trke, mnogo više u odnosu na prethodnu godinu, jer će osnovci trčati odvojeno po razredima- devet trka u muškoj i devet u ženskoj konkurenciji, dok će srednjoškolci trčati zajedno od prvog do četvrtog razreda, odvojeno djevojke i momci.

Najkraća dionica je za predškolce, 50 metara, osnovci će, u zavisnosti od uzrasta, trčati od 70 do 270 metara, dok je trka srednjoškolaca duga 500 metara, a cilj svake trke je u Njegoševoj ulici, ispred Centra za kultutru i informisanje.

Seniori i seniorke trčaće krug od Centra za kulturu i informisanje, preko donjeg ćehotinskog mosta, Svetosavskom ulicom, zatim preko obnovljenog mosta “9. maj” na Drini, pa magistralom, a u grad se vraćaju preko Južnog mosta slobode, da bi ulicama 9. maja i Njegoševom stigli do cilja.

Noćne trke ulicama Foče počeće u 20. časova.

Organizatori ove manifestacije, koja je nakon desetak godina pauze obnovljena 2017. godine,  a koja se za vrijeme bivše Jugoslavije održavala povodom 25. maja – Dana mladosti i bila jedan od najmasovnijih i Fočacima najdražih sportskih događaja, su opština Foča, Atletski klub „Sutjeska“ i opštinski Sportski savez.

Izvor: Radio Foča