Udruženje RVI Foča: Ne dozvoliti okupljanje Udruženja Prve slavne-111.Viteške brigade

Udruženje ratnih vojnih invalida iz Foče zatražilo je od Policijske uprave Foča da ne dozvoli skup Udruženja Prve slavne-111.Viteške brigade, koji je planiran da se održi u Foči 9.novembra, ističući da takav skup nije primjeren i predstavlja provokaciju.

-Mišljenja smo da takav skup, u kome je najavljeno učešće 60 veterana udruženja, nije primjeren za održavanje u Foči, pogotovo što je zakazan za 9.novembar, dan poslije slave Boračke organizacije RS i svih boraca, ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih-saopšteno je iz Udruženja ratnih vojnih invalida Foča .

Organizovano okupljanje Prve slavne -111.Viteške brigade u Foči u fočanskom Udruženju ratnih vojnih invalida smatraju smišljenom provokacijom prema ovdašnjem stanovništvu, koje, kako navode, još uvijek vida rane iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata.

-Zbog toga zahtjevamo od Policijske uprave Foča da, ukoliko im se to udruženje obrati sa zahtjevom za održavanjem skupa, ne odobri njihovo okupljanje-stoji u saopštenju.

U PU Foča rečeno je da je Udruženje Prve slavne-111.Viteške brigade jutros dostavilo zahtjev za održavanje skupa u Foči, u subotu 9.novembra.

-Preduzimaju se sve neophodne provjere i mjere da se u skladu sa odredbama Zakona o javnom okupljanju građana donese odluka shodna izvršenoj procjeni policijskih službenika PU Foča vezana za održavanje tog skupa-rečeno je u PU Foča.

Izvor: Radio Foča