Udruženje “Opstanak” uručilo vaskršnja jaja za deset svojih korisnika

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, fočansko Udruženje porodica četvero i više djece  uručilo je danas  20 korneta jaja za deset svojih korisnika.

Udruženje „Opstanak“ okuplja 135 porodica sa četvero i više djece, a prioritet u dobijanju ove skromne pomoći imale su majke koje nisu zaposlene, a čija djeca su školarci.

– Dosta naših porodica dobija jaja iz drugih organizacija, tako da smo se mi odlučili da nam prioritet budu korisnici koje nisu dobili jaja, a koji školuju četvero djece i čije majke nisu zaposlene – rekla je predsjednica udruženja Ljiljana Drakul.

Suzana Petrović, majka četvero djece smatra da su upravo oni njeno najveće blago, ali i da joj znači ovaj gest kojim je Udruženje pokazalo da misli na njih.

– Mi smo rađale djecu kako bi imali velike porodice, zahvaljujemo se Udruženju “Opstanak” koje se uvijek sjeti nas i naše djece – kazala je Petrovićeva.

Majke koje su prisustvovale današnjoj podjeli vaskršnjih jaja ističu da je teško odgajati i školovati djecu, ali da kada ih vide sve na okupu, ne žale što su se odlučili na korak da imaju višečlanu porodicu.

Izvor: Radio Foča