U Muzeju 2. jula otvaranje izložbe umjetničkih radova “Priče iz duše” Elizabet Hjuz Jovanović

Prodajna izložba umjetničkih radova pod nazivom „Priče iz duše“, autorke Elizabet Hjuz Jovanović, biće otvorena u ponedjeljak, 2. jula u 19 časova u galeriji Muzeja Stare Hercegovine. Riječ je o radovima koji su mješavina slika, crteža i ručno rađene štampe, a zajednička nit koja ih povezuje je istraživanje unutrašnjih emocija i načina na koje one mogu biti vizuelno prikazane.
Prema autorkinim riječima, „Priče iz duše“ su izložba ne samo vizuelne umjetnosti, nego i alegorijskih priča.

„Svaki rad je minijaturna pozorišna scena kroz koju se istražuju unutrašnja borba, društvene frustracije i lična razmišljanja. Nadrealističke kompozicije, realizam i narodna umjetnost se prepliću i stvaraju vinjete koje zaviruju u dušu umjetnika i posmatrača“, naglašava autorka.
Elizabet Hjuz Jovanović je internacionalna umjetnica koja živi i stvara u Foči. Svoje radove izlagala je u Njujorku, Pensilvaniji, Koloradu, a takođe je dizajnirala kolaborativne skulpture za privatne događaje u Čikagu.
Izložba će u galeriji Muzeja biti dostupna posjetiocima do 13. jula, a nakon otvaranja moći će se pogledati radnim danima 7-18, i subotom 10-18 časova.

Izvor: Radio Foča