U Foči održana centralna republička manifestacija povodom Dana porodice

Programom koji su pripremila djeca iz Vrtića “Čika Jova Zmaj” i Osnovne muzičke škole iz Foče, te dodjelom nagrada za najbolje crteže na temu “Moja porodica”, u fočanskom Gradskom pozorištu održana je republička manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana porodice- 15. maja.

Pjesmom, igrom i recitacijom, fočanski mališani su poručili da je porodica mjesto gdje počinje život i gdje se ljubav nikad ne završava, što je i slogan ove manifestacije.

Nastup svog sina iz publike je pratila i Tanja Kulić, majka petoro djece. Ona kaže da je za odgoj tri sina i dvije ćerke potrebno dosta mentalne i fizičke snage.

„Ali kada vidite rezultate, kada vam djeca pokažu da je to sve vrijedilo, da su momenti provedeni sa djecom neprocjenjivi, da djeca zaista jesu neprocjenjivo bogatstvo, onda uopšte nije problem biti majka petoro čak i više djece“, priča Kulićeva.

Ministar porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović naglasila je da na ovaj način žele da podignu svijest o značaju porodice.

“Porodica je mjesto u kojem se rađamo, odrastamo, stičemo iskustva i svijest o svom identitetu. Nikada  nije mnogo ponoviti koliko je bitno da roditelji paze na svoju djecu, a tako isto djeca kad odrastu da paze na svoje roditelje, to su tradicionalne vrijednosti naše porodice koje trebamo sačuvati”, rekla je Davidovićeva.

Na likovni konkurs stiglo je više od 700 crteža iz vrtića širom Srpske, a prva nagrada u iznosu od 1.000 maraka uručena je Katarini Vulić iz Dječijeg vrtića “Sveta Evgenija carica Milica” iz Nevesinja.

Drugu nagradu od 750 maraka osvojila je Nina Jerkić iz Dječjeg centra “Buba-Mara” iz Pala, a treću od 500 maraka Iva Milivojević iz Dječijeg vrtića “Palčić” iz Teslića.

Direktor fočanskog Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slađana Vladičić navela je da su na ovaj važan datum ukazali i dali značaj afirmaciji porodice i porodičnih vrijednosti.

„Velika nam je čast što je centralna manifestacija održana u Foči. Potrudili smo se da ukazano povjerenje opravdamo, u čemu smo, sudeći po komentarima ministarke Davidović i svih gostiju, i uspjeli“, rekla je Vladičićeva.

Minstar Jasmina Davidović posjetila je danas Vrtić „Čika Jova Zmaj“, gdje je djeci uručila majice i didaktički materijal, a nakon svečanosti u pozorištu obišla je i porodiljsko odjeljenje Univerzitetske bolnice Foča gdje je uručila komplete posteljine.

Izvor: Radio Foča