Tanja Bošković i Rada Đuričin 29. maja pred fočanskom publikom u predstavi “Primadone”

U Muzeju počela prodaja karata po cijeni od 8KM i 6KM za studente

Glumice Tanja Bošković i Rada Đuričin nastupiće pred publikom Gradskog pozorišta Foča u predstavi „Primadone“, u okviru Majskih svečanosti opštine Foča 29. maja s početkom u 20.00 časova.
Rediteljsko ostvarenje Irfana Mensura, inspirisano dramskim djelom „Opsada Lenjingrada“ savremenog španskog pisca Hosea Sančeza Sinestere, upoznaje gledaoce sa likovima dvije glumice, dvije primadone, koje žive u napuštenom pozorištu s nadom da će ga sačuvati od rušenja. Povezuje ih ljubav prema istom čovjeku, nekadašnjem upravniku, reditelju i glavnom glumcu tog pozorišta. Jedna mu je bila žena, a druga ljubavnica. Umjesto antagonizma, dvije žene pokazuju da imaju blizak odnos, prije svega na osnovu njihovog prividnog međusobnog rivalstva, ali i ljubavi prema pozorištu i glumačkom pozivu.
Rada Đuričin kao udovica i Tanja Bošković kao ljubavnica, grade ovu, u isto vrijeme, duhovitu i tragikomičnu priču, o starom, sentimentalnom rivalstvu, o ljubavi i nadi, o snovima i javi, o promjeni, o pobjedi…
Autor muzike i songova koje pjevaju primadone je Aleksandar Sanja Ilić.
Cijena karte iznosi 8KM, za studente 6KM uz indeks. Karte se mogu kupiti radnim danima 7-15 časova u kancelariji muzeološke službe u Muzeju Stare Hercegovine.