Svečano otvorene 56. MOSI

U Sokocu su juče svečano otvorene 56. MOSI koje su i ove godine okupile više hiljada sportista sa tromeđe Srbije, Crne Gornje i Bosne i Hercegovine. Sve do nedelje sportisti će se takmičiti u brojnim disciplinama, a svako od njih trudiće se da ponese titulu sveukupnog pobjednika MOSI.
Na 56. MOSI takmiči se 2166 sportista, u 15 sportova iz 27 opština. 56. Međuopštinske omladinske sportske igre svečano su otvorene nakon defilea sportista svih opština učesnica. Zastavu MOSI iznijeli su najbolji sportisti Sokoca, atletičarka Mladena Petrušić, atletičar Aleksandar Lučić, košarkaš Nemanja Pečenica, fudbaler Miloš Pajević, odbojkašica Milica Radović i planinarka Milica Delić. Zastavu MOSI na jarbol su podigli Mladena Petrušić i Nemanja Pečenica. Zakletvu ispred svih sportista položila je odbojkašica Sokoca Marija Batinić, koja je ispred svih učesnika sitakla da će se na borilištima odvijati fer i korektna borba.

56. MOSI svečano je otvorio Predsjednik Vlade RS Radovan Višković koji je izrazio zadovoljstvo što se ova smotra održava u Republici Srpskoj i što je Romanija i Sokolac ugostio više od 2.000 sportista:

„Naša misija i naš zadatak je da promovišemo sport, da mlade ljude okrenemo sportu. Želim svim sportistima žer i poštenu borbu i proglašavam 56. Međuopštinske omladinske sportske igre otvorenim“.

Predsjednik Organizacionog odbora 56. MOSI i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica istakao je prilikom otvaranja igara, da su se svi građani Sokoca potrudili da učine sve kako bi ovogodišnje igre protekle u najboljem redu:

„Svi stanovnici Sokoca i svi segmenti društva uključili su se u organizaciju 56. MOSI sa ogromnom energijom i kreativnošću. Osmisli smo logo 56. MOSI ali i maskotu igara Sokolka, po kojem će naš grad biti prepoznatljiv. Svim učesnicima i gostima želim da se lijepo osjećaju u Sokocu, a svim sportistima želim fer takmičenje“, rekao je Bjelica.

Opština Foča na ovogodišnjim MOSI učestvuje sa 26 sportista, u disciplinama ženska odbojka, muški i ženski stoni tenis, muški tenis i karate.
Sportisti Foče sutra igraju prve mečeve. Odbojkašice će igrati dva meča u 08:00 sa ekipom Priboja a u 16:45 sa Požegom. Karate mečevi počinju sutra u 9:30, u 15:30 teniseri Foče sastaju se sa Bajinom Baštom.

Izvor: Radio Foča