STK “Perućica” se sjeća svog slavnog trenera Zečevića

Stonoteniski klub „Perućica“ organizovao je danas u Gradskoj dvorani u Foči peti Memorijalni turnir „Dragan Zečević Zeka“ u znak sjećanja na pokojnog terenera i legendu fočanskog sporta sa kojim je ženska ekipa ovog kluba bila u vrhu jugoslovenskog i evropskog stonog tenisa.

Pod vođstvom Dragana Zečevića, fočanske stonoteniserke su 1988. godine stigle do finala evropskog kupa „Nensi Evans“, što je najveći timski uspjeh nekog od fočanskih klubova i jedan od najvećih uspjeha jugoslovenskog stonog tenisa.

Fočanke su tada kao vicešampionke Jugoslavije u polufinalu kupa “Nensi Evans” izbacile veliku “Barselonu”, a u finalu su poražene od stonoteniserki iz Budimpešte.

Poznati sportski radnik iz Foče Ivica Peter priča da je Zečević bio veliki trener.

ФОЧА, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ – На гробљу “Божовац” у Фочи данас је сахрањен прослављени тренер Стонотениског клуба “Перућица” Драган Зечевић Зека, који је 7. новембра преминуо у Данској.

„Da se za jednu Foču čuje u Evropi, da sa jednom mladom ekipom postiže takve rezultate, to niko nije mogao da vjeruje. Uvijek je bio raspoložen, veseo, odan prijatelj, ali je znao svoj posao, stoni tenis je bio njegov život i najveća ljubav“, istakao je Peter.

Zečević je rođen 3. novembra 1953. godine u Foči, gdje je proveo veći dio života.

Krajem devedesetih godina prošlog vijeka sa porodicom se preselio u Dansku, gdje je preminuo 7. Novembra 2014. godine, a prema sopstvenoj želji sahranjen je u svom rodnom gradu.

Prvi trener „Perućice“ i član najuspješnije generacije fočanskih stonoteniserki Nada Marković kaže da je na memorijalu ove godine učestvovalo oko 30 sadašnjih i bivših članova ovog kluba.

„Imamo učesnike svih generacija, a ponajviše djece. Zeka je bio čovjek koji je neizmjerno volio djecu, tako da mu ovim turnirom odajemo priznanje za sve što je uradio za klub“, rekla je Markovićeva.

Pobjednik turnira u seniorskoj konkurenciji Miloš Miletić, koji je i jedan od trenera mlađih kategorija, kaže da se sa velikim poštovanjem sjećaju Dragana Zečevića.

„Zeka je dao mnogo našem klubu i gradu, nadamo se da nikada neće pasti u zaborav“, rekao je Miletić.

Drugo mjesto među seniorima osvojio je Lazar Lero, a treće Marko Ristanović.

U konkurenciji kadeta najbolja je bila Magdalena Vuković, drugo mjesto pripalo je Saši Perišiću, a treće Aleksi Arseniću.

Članovi Uprave kluba i učesnici turnira posjetili su i Zekin grob, gdje su položili cvijeće i prislužili svijeće.

U Gradskoj dvorani večeras će biti održano i druženje članova i prijatelja kluba pod simboličnim nazivom “Kako je dobro vidjeti te opet”.

Izvor: Radio Foča