SO Foča: Što prije odrediti lokaciju za novu deponiju

Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su danas odluku o grobljima i pogrebnoj djelatnosti kojom su detaljno propisani uslovi izgradnje groblja i nadgrobnih spomenika, načini upravljanja i održavanja groblja, prodaja grobnih mjesta, prenos posmrtnih ostataka.

Na sjednici su usvojene i dopune odluke o razvrstavanju lokalnih puteva, kao i izvještaji o realizaciji godišnjeg plana opštinske uprave i stretegije razvoja za prošlu godinu.

Na sjednici su razmatrane informacije o stanju u oblasti zanatsko-preduzetničke djelatnosti i o stanju zaposlenosti. Odbornici su ukazali da je, kada je u pitanju rad na crno, stanje na području opštine Foča alarmantno i da zahtijeva posebnu sjednicu lokalnog parlamenta.

U okviru informacije o stanju u oblasti zaštite životne sredine, istaknuto je da se u što skorije vrijeme mora odrediti lokacija nove sanitarne deponije, jer je postojećoj odavno istekao rok.

Usvojen je zaključak, koji je predložila odbornik NDP-a Olivera Elez, a kojim je Odjeljenje za urbanizam zaduženo da za narednu sjednicu pripremi informaciju Komisije za iznalaženje nove lokacije za deponiju, koju je formirao načelnik opštine.

Izvor: Radio Foča