Snežana Marković: Spremna sam da se na Mediteranskim igrama borim za najbolji rezultat

Stonoteniserka iz Foče Snežana Marković u nedjelju putuje u Španiju, gdje će nastupiti na Mediteranskim igrama, koje se održavaju u Taragoni od 24. juna do 1. jula.

Snežanu, kojoj je ovo prvo učešće na smotri sportista iz zemalja Sredozemlja, zajedno sa drugaricom iz stonoteniske reprezentacije BiH Eminom Hadžiahmetović, izabrao je Olimpijski komitet BiH.

Ističe da je velika čast naći se među dvije najbolje stonteniserke u Bosni i Hercegovini u seniorskoj konkurenciji. Pored toga, taj proces nije išao lako:

„Zaista nije bilo lako naći se među dvije najbolje stonoteniserke u seniorskoj konkurenciji, ali moj trud i zalaganje doveli su me do najboljih rezultata na prvenstvu BiH, gdje sam osvojila drugo mjesto u singlu, i tako dobila priliku da predstavljam Bosnu i Hercegovinu na Mediteranskim igrama“.

Snežana ističe da ona i Emina Hadžiahmetović dugo igraju zajedno u seniorskoj reprezentaciji BiH, te da se odavno pripremaju za ovo veliko takmičenje, na kojem učestvuju 24 zemlje iz Evrope, Azije i Afrike.

„Naše pripreme počele su od Svjetskog prvenstva, gdje smo ostvarile jako dobar rezultat, i gdje smo na najbolji način predstavile Bosnu i Hercegovinu. I poslije toga naporno smo radile i pripremale se, tako da smo spremne da ostvarimo zapažen rezultat“.

Markovićeva ističe da će konkurencija biti izuzetno jaka jer na Mediteranskim igrama učestvuju samo najbolji stonoteniseri, ali da je ekipa Bosne i Hercegovine spremna da se bori za najbolji rezultat.

BiH će na 18. Mediteranskim igrama učestvovati u 14 sportskih disciplina sa 119 sportista, trenera, sudija, ljekara i tehničkog osoblja.

Izvor: Radio Foča