Slovački vojnik i tinejdžerka najbrži na Noćnim trkama

Juraj Majer iz Slovačke i domaća atletičarka Katarina Tupeša pobjednici su glavne seniorske trke duge tri kilometra na tradicionalnim Uličnim noćnim trkama u Foči, na kojima je u svim kategorijama učestvovalo više od 350 takmičara.

Seniori su sinoć trčali krug kroz centar grada, Donje Polje i preko dva drinska mosta, a u prisustvu velikog broja gledalaca, prije glavne, održane su i 22 trke predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca.

Majer je pripadnik LOT tima slovačkog EUFOR-a i kaže da mu je ovo bilo prvo takmičenje na kojem je učestvovao.

„Oduševljen sam atmosferom, ovo je mali grad, a tako je mnogo ljudi. Na nečem sličnom nisam nikada učestvovao, zaista sam uživao“,rekao je Majer nakon trke.

Trianaestogodišnja Katarina Tupeša, član Atletskog kluba „Sutjeska“, koja je bila najbrža u trci seniorki, kaže da se pripremala sa trenerom Aleksandrom Jelićem, koji je prethodne dvije godine osvajao pobjednički pehar.

„Treneru dugujem veliku zahvalnost. Treniram nepunu godinu i mnogo sam srećna i ponosna što sam pobijedila“, rekla je Tupeša.

Noćne trke održane su u okviru Majskih svečanosti opštine Foča, a predsjednik Organizacionog odbora Žarko Todović ističe da je ove godine bilo osam trka više u odnosnu na prethodnu godinu.

„Ovo je treća godina kako smo obnovili Noćne trke, koje su i ovoga puta izmamile veliki broj građana na ulice. Prve godine je bilo 200 učesnika, druge godine 240, a ove više od 350. Zadovoljni smo seniorskom trkom za koju je bilo prijavljeno 18 takmičara, a posebno što stasavaju mlade nade Atletskog kluba „Sutjeska“, rekao jeTodović, koji je predsjednik ovog kluba.

Izvor: Radio Foča