Selo za primjer: Sami održavaju lokalni put

Nakon što su nedavno raskresali lokalni put koji vodi do njihovog sela, mještani Đeđeva kod Foče danas su sa dva traktora dovezli abrazivni materijal i lagerovali ga pored puta na većim strminama, da bi u slučaju snježenih padavina bili spremni da na vrijeme pospu kolovoz i održe ga prohodnim.

Mještanin Anđelko Veljović kaže da su u današnjoj akciji učestvovali uglavnom mlađi stanovnici Đeđeva, te da u ovom selu, kao u rijetko kojem, sami održavaju prohodnost svog puta ne čekajući pomoć nadležnih službi.

Ranijih godina snijeg su čistili improvizovanim grtalicama, napravljenim od debelih dasaka, a Veljović navodi da su prošle godine sopstvenim sredstvima nabavili novu grtalicu, te da im opština uvijek izlazi u susret i pomaže najčešće sa gorivom.

“Svjesni smo da naš put nije prioritet, jer ima sprečih od nas, tako da smo još odavno odlučili da ne čekamo kada ćemo doći na red za čišćenje, već da sami brinemo o prohodnosti, koja je zahvaljujući našem zajedništvu uvijek obezbijeđena. Zadovoljni smo podrškom opštine, jer se nikada nisu oglušili na naš poziv, kada je potrebno nabaviti gorivo”, rekao je Veljović.

Izvor: Radio Foča