PU Foča u kampanji MUP-a RS “Rastimo sigurno”

Podjelom promotivnog materijala, na Gradskom trgu, Policijska uprava Foča uključila se u kampanju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, organizovanu  povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece.

Edukativni leci, pod sloganom „Rastimo sigurno“ dijeljeni su građanima sa ciljem da se djeci i roditeljima ukaže na ponašanje i bezbjednost na putu od kuće do škole i nazad, kao i savjeti šta treba uraditi u slučaju nestanka djeteta.

Na području koje pokriva Policijska uprava Foča do sada nije bilo slučajeva nestanka djece.

Portparol Policijske uprave Svjetlana Govedarica kaže da su ciljna grupa ove kampanje djeca drugih i trećih razreda osnovne škole, koji u tom periodu samostalno kreću u školu.

– Ciljana grupa su  osnovci, koji prvi put samostalno dolaze u školu, posebno djeca koja žive u udaljenim i ruralnim područjima, a koja se kreću samostalno. Savjetujemo ih da idu u grupama ili sa roditeljima, da na tom putu ne komuniciraju sa strancima, ne sjedaju u vozila nepoznatih osoba niti uzimaju nešto od njih – rekla je Govedarica.

U okviru republičke akcije “Međunarodnog dana nestale djece” održana su interaktivana predavanja učenicima osnovnih škola “Sveti Sava” i “Veselin Masleša”, kao i u svim osnovnim školama koje se nalaze na području opština koje pokriva Policijska uprava Foča.

Izvor: Radio Foča