PU Foča: Stanje bezbjednosti u prva tri mjeseca zadovoljavajuće – nastavlja se potraga za nestalom ženom

Sagledavajući broj krivičnih djela, prekršaja, saobraćajnih nezgoda i drugih bezbjednosnih događaja, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Foča u prva tri mjeseca ove godine ocjenjeno je kao zadovoljavajuće, saopšteno je na redovnoj konfeneciji za medije ove Uprave.

U periodu januar-mart 2019. godine zabilježeno je 1,8% više krivičnih djela nego u istom periodu lani, dok je broj krvičnih djela iz oblasti javnog reda i mira smanjen za 7% u odnosu na uporedni period. U prva tri mjeseca prošle godine evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, a ove godine 63, što predstavlja porast od 65%, rekao je  načelnik PU Foča Velimir Kostović:

„Iako imamo porast saobraćajnih nezgoda, u prva tri mjeseca nemamo nijedno smrtno stradalo lice u saobraćaju, što je najveći uspjeh. Od 63 saobraćajne nezgode, 56 ih je sa materijalnom štetom, tri sa lakšim tjelesnim povredama i četiri sa težim tjelesnim povredama“.

Na području Policijske uprave Foča u prva tri mjeseca evidentirano je 56 krivičnih djela, jedno više u odnosu na uporedni period, a najteže krivično djelo je „Ubistvo u pokušaju“ na području Višegrada, ističe načelnik kriminalističke policije Duško Tomović:

„Lice inicijala B.A. je u svom stanu pucao iz vaternog oružja i ranio svoju suprugu inicijala B.LJ. Ovaj predmet je procesuiran a lice je predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.“

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović naveo je da je policija intezivno uključena u potragu sa nestalom ženskom osobom iz Foče, te da će se sutra organizovati masovnija akcija potrage:

„Sutra ćemo organizovati veću akciju potrage, u kojoj će učestvovati pripadnici Jedinice za podršku, kao i pripadnici kriminalističke policije u saradnji sa Civilnom zaštitom i jedinicama za spasavanje. To lice se trenutno vodi kao nestalo i nemamo nikakvih indicija niti tragova da bi mogli utvrditi da je lice tragično završilo.“

Kako kaže Kostović, u prva tri mjeseca ove godine nije bilo povećanja broja migranata koji su prelazili granicu na području Policijske uprave Foča. Kostović dodaje da je posljednjih deset dana uočen veći priliv migranata koji, da bi se prebacili do Sarajeva ili nekog drugog imigracionog centra, otuđuju putnička vozila.

Izvor: Radio Foča