Prijem za šampionke RS: Opština će nastaviti da podržava najuspješnije

Podrška šampionkama RS, odbojkašicama Maglića, stigla je i iz opštine Foča. Načelnik opštine Radisav Mašić organizovao je danas prijem za igračice, stručni štab i Upravu kluba, na kojem je odbojkašicama uručio simbolične novčane nagrade.

Šampionski pehar za odbojkašice Maglića dugo se očekivao, a on je potvrda da naš grad ima dobru i kvalitetnu školu odbojke, istakao je je prilikom prijema načelnik opštine Radisav Mašić. Ono što je posebno važno, kako naglašava, jeste da u klubu igraju domaće igračice koje su prve korake na terenu napravile baš u Magliću:

„To i predviđa naša strategija o razvoju sporta na području Foče, da se sportom bavi naša omladina. Maglić poštuje tu strategiju i naša obaveza je da ih pomažemo, jer su oni uvijek racionalno trošili svoj budžet i opravdavali finansijska sredstva koja su dobijali“.

Takmičenje u Premijer ligi BiH podrazumijeva značajno više novčanih sredstava od onih u Prvoj ligi Srpske. Opština kao glavni sponzor kluba pokušaće da obezbijedi i podršku sponzora, naveo je Mašić.

„Titula prvaka RS otvara prostor za veće sponzore. Već imamo najave firmi i ustanova koje su zainteresovane da sponzorišu klub. U tom poslu mora se angažovati i  Uprava kluba, a lokalna zajednica mora u raspodjeli sredstava koja je planirala za sport da napravi selekciju i pomogne uspješne“, zaključio je Mašić.

U Odbojkaškom klubu Maglić još su pod utiskom osvajanja šampionske titule ali i pod utiskom atmosfere na utakmici koju je upriličila fočanska publika, kaže trener Vlado Vuković. Napomenuo je da će klubu biti neophodna dodatna finansijska sredstva zbog skupljeg takmičenja u većem rangu:

„Kroz razgovor sa načelnikom vidjeli smo da je on spreman i voljan da pruži veću podršku opštine, ali i da obezbijedi podršku privrednika za naš klub. Uskoro ćemo početi razmišljati o Premijer ligi, jer ima dosta posla da se uradi prije nego što se počnemo takmičiti“.

Odbojkašica Maglića Maja Mašić zahvalila se, u ime svoje ekipe,  na podršci lokalne zajednice:

„Opština je i naš glavni sponzor i uvijek je tu za naš klub. Zahvalni smo načelniku što podrška nije izostala i ovaj put“, rekla je Mašićeva.

Magliću će sigurno, pored domaćih igračica, biti neophodna pojačanja na pojedinim pozicijama, zaključio je Vuković:

„Mi kada bi imali sve svoje igračice koje su ponikle u Foči borili bi se za prvaka BiH. Imamo omladinskog kadra koji sigurno može da igra za prvi tim, a da li može da izbori opstanak u ligi, to u ovom momentu ne znam. Sigurno  će nam trebati pojačanja na pojedinim pozicijama da bi bili konkurentni u Premijer ligi BiH“.

VANJA GRBIĆ U FOČI

Iz OK Maglić najavili su da će u Foči naredne sedmice gostovati proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić, osvajač olimpijskog zlata i član Svjetske odbojkaške kuće slavnih. Vanja Grbić odbojkašima i ljubiteljima sporta promovisaće svoj odbojkaški kamp koji se održava na Zlatiboru i tim povodom održati pokazni trening u Foči.

„Vanja je čuo za naš uspjeh i čestitao nam među prvima“, zaključio je trener Odbojkaškog kluba Maglić Vlado Vuković.

Izvor: Radio Foča