Povelja opštine Foča posthumno Zdravku Krsmanoviću

Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su danas jednoglasno odluku da se najveće opštinsko priznanje- Povelja opštine ove godine posthumno dodijeli Zdravku Krsmanoviću za poseban doprinos razvoju i unapređenju lokalne uprave.

Krsmanović, koji je nedavno preminuo, bio je u dva mandata, od 2004. do 2012. godine, načelnik opštine Foča i svojim radom doprinio je razvoju lokalne zajednice u svim oblastima života, navedeno je u obrazloženju odluke.

Njegovoj porodici Povelja opštine biće uručena na Svečanoj sjednici lokalnog parlamenta za Dan opštine- 9. maja.

Odlučeno je da se dodijeli i osam zahvalnica, kao i tri novčane nagrade.

Dobitnici zahvalnica su predsjednik Osnovnog suda u Foči Čedo Škipina, za doprinos u dugogodišnjem obavljanju javnih funkcija, zatim policajci Nemanja Trivun i Đorđe Elek, kao i radnik Doma zdravlja Miljan Pavlović za iskazanu hrabrost i požrtvpvanje u spasavanju ljudskih života.

Zahvalnice će biti uručene i Mladenu Plemiću iz Podgorice za podršku sportskim manifestacijama,  Ljubomiru Todoviću, treneru Karate kluba „Ljubišnja“ za doprinos sportu i humanitarnim aktivnostima, te kapitenu Odbojkaškog kluba „Maglić“ Draganu Matoviću za odlične sportske rezultate, ali i za entuzijazam i pomoć koju pruža klubu.

Jedna zahvalica dodijeljena je posthumno i to novinaru iz Beograda Mirku Alviroviću za promociju turističkih potencijala Foče.

Novčane nagrade ove godine dobiće Stefan Matović, mladić koji snima atraktivne spotove vježbanja u prirodi, kojima promoviše svoj kraj, zatim predsjednik mjesne zajednice Kuta Luka Bodiroga za humanitarni i društveno koristan rad, kao i student Miodrag Prodanović za odlične rezultate u obrazovanju.

Izvor: Radio Foča