Potpredsjednici FBiH i Srpske u Foči: Pomoći u rješavanju infrastrukturnih problema

Potpredsjednik Federacije BiH Melika Mahmutbegović izjavila je danas u Foči, nakon razgovora sa rukovodstvom opštine, da će posredovati između ove lokalne zajednice i federalnih institucija da bi se pomoglo u rješavanju infastrukturnih problema, poput obnove lokalnih puteva.

Mahmutbegovićeva je navela da je teritorija opštine Foča velika i da infrastruktura zahtijeva obimna ulaganja.

“Potrebno je da se svi zajedno uključimo, da bi taj problem rješavali”, navela je Mahmutebegovićeva.

Ona je ocijenila veoma pozitivnim obnavljanje Aladža džamije.

“Zadovoljni smo doprinosom načelnika Radisava Mašića i generalno opštine Foča, koji su dali kod izgradnje i otvaranja Aladža džamije. To je podstrek i povratnicima, a sigurno da je situacija sa sigurnosnog aspekta pozitivna”, navela je Mahmutbegovićeva.

Načelnik opštine Radisav Mašić rekao je da je na sastanku ukazano na mogućnosti saradnje, te da je opština kandidovala nekoliko problema u čijem bi rješavanju mogla pomoći Federacija BiH.

“Tražili smo da nam pomognu u nabavci jednog terenskog vozila za potrebe Doma zdravlja, kako bi naše terenske ekipe mogle redovnije da obilaze sva sela, pa tako i ona u kojima žive povratnici. Razgovarali smo i o mogućnostima izgradnje infrastrukture, obnovi kuća, asfaltiranju puteva”, rekao je Mašić.

On je dodao da je bilo riječi i o mogućnosti povezivanja zdravstvenih ustanova.

“Da pacijenti, recimo, iz Goražda mogu da dođu u Foču da se liječe pod istim uslovima kao i pacijenti iz Foče, što bi bilo u interesu i jedne i druge zdravstvene ustanove, ali prije svega građana”, naglasio je Mašić.

Mahmutbegovićeva će danas posjetiti i nekoliko povratničkih porodica u Foči, nakon čega će u Aladža džamiji organizovati ramazansku večeru – iftar.

Sa njom, u posjeti Foči boravi i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić.

Izvor: Radio Foča