Počinju memorijalne sportske igre u čast prvih dekana Medicinskog i Stomatološkog fakulteta

Studentske sportske igre Medicinskog fakulteta u Foči koje se održavaju u čast prvih dekana ove visokoškolske ustanove počinju sutra na terenima fakulteta i Univerzitetske bolnice.

Više od stotinu pedeset studenata četiri studijska programa Medicinskog fakulteta i radnika bolnice takmičiće se do petka u fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu i šahu.

Petodnevne studentske sportske igre organizuje Savez studenata Medicinskog fakulteta uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

-Pozivamo studente i stanovnike Foče da prisustvuju otvaranju igara u 15 časova, ali i takmičenjima narednih dana. Na ovaj način želimo da očuvamo sjećanje na osnivače i prve dekane Medicinskog i Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, profesore Borišu Starovića i Olgu Blagojević-rekao je Rajko Pavlović, predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta.

Profesori Boriša Starović i Olga Blagojević predvodili su grupu profesora sa sarajevskog Medicinskog i Stomatološkog fakulteta, koji su u ljeto 1993. godine u Foči uspostavili rad ova dva fakulteta.

Pored funkcije dekana Medicinskog fakulteta, Starović je od 2000. godine obavljao i funkciju rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a bio je i član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, te njen generalni sekretar i potpredsjednik .

Blagojevićeva je obavljala dužnost dekana Stomatološkog fakulteta u Foči, koji je kasnije postao odsjek Medicinskog fakulteta, od osnivanja fakulteta do smrti. Starović i Blagojevićeva su preminuli u istoj godini- Starović 16. maja, a Blagojevićeva 10. jula 2005. godine.

Izvor: Radio Foča