Pioniri i nade Nipona blistali na Regionalnom prvenstvu u Bileći

Protekli vikend bio je veoma uspješan za Karate klub Nipon.

Karatiskinja Nipona Jelena Elez osvojila je bronzanu medalju na Međunarodnom turniru u Zvorniku, u apsolutnoj težinskoj kategoriji.

Pored Jelene, srebrno medaljom okitila se i Valentina Vuković na kadetskom turniru u Valjevu, gdje je nastupila u kategoriji do 47 kilograma.

Najmlađi karatisti Nipona osvojili su brojne medalje i na Regionalnom prvenstvu regija Hercegovine, Sarajeva i Romanije za poletarce, pionire i nade, gdje nastupaju djeca uzrasta do 14 godina a koje je održano u Bileći.

Zlatne medalje na ovom prvenstvu osvojili su Andrea Radović i Danilo Kovačević. Srebrnim medaljama u Bileći okitili su se Mihajlo Kostović, Ognjen Simović i Rastko Stanković.

Bronzanu medalju osvojili su Matej Vuković i ekipa muške nade, koju su činile Rastko Stanković, Ognjen Simović, Matej Vuković i Mihajlo Kostović.

Kako su istakli u Niponu, na ovom prvenstvu posebno je blistala Andrea Radović koja je pokazala sjajnu formu pred predstojeće prvenstvo Republike Srpske, a do zlatnog odličja došla je savladavši tri protivnice rezultatima: 8:0; 6:1; 5:0.

Svi osvajači medalja na Regionalnom prvenstvu u Bileći plasirali su se na predstojeće prvenstvo Republike Srpske, koje će se održati u Banja Luci.

Izvor: Radio Foča