Osnovci obilježili Dan žena

Najmlađi učenici Osnovne škole „Veselin Masleša“ danas su upriličili priredbu za svoje majke, povodom 8.marta, Međunarodnog dana žena. Recitacijama, pjesmom i igrom prvačići Osnovne škole „Veselin Masleša“ pokazali su svojim majkama ljubav i poštovanje.

U svojim pjesmama birali su najljepše i najnježnije riječi kojima su iskazali ljubav prema majkama i uljepšali im praznik.

– Mame su prave dame, rađaju prinčeve ljepotane. Mame su prave carice, rađaju princeze ljepotice-gromoglasno su pjevali mališani, poželjevši mamama da budu srećne tokom cijele godine.

Svi đaci marljivo su radili proteklih desetak dana na pripremi priredbe, a uz veliku radost nakon programa, uručili su majkama ručno pravljene darove, kaže učiteljica prvog razreda u Osnovnoj školi „Veselin Masleša“ Danijela Ružić.

-Tokom pripremanja priredbe mališani su bili zadovoljni i srećni, a mnogima je ovo prvi put da učestvuju jer nisu pohađali predškolske ustanove. Najvažnije je da su uživali i prilokom pripremanja priredbe i čestitiki za mame-rekla je Ružićeva.

Osmomartovskim programom  mališani su poželjeli svojim majkama da se cijele godine osjećaju kao što se osjećaju danas.

Izvor: Radio Foča