Oprema Atletskom klubu “Sutjeska” od Studentskog doma

Uprava Studentskog doma iz Foče poklonila je Atletskom klubu „Sutjeska“ setove opreme za bacačke i trkačke discipline.

Fočanski atletičari, čiji je prvi trener Aleksandar Jelić stanar Studentskog doma, dobili su startni blok za sprinterske dicsipline, koplje, diskove i kugle za bacanje.

Direktor Studentskog doma Srđan Drašković istakao je da je  Atletski klub „Sutjeska“, koji je počeo da radi u septembru prošle godine, za kratko vrijeme napravio zavidne rezultate i vratio atletiku na sportsku mapu Foče.

„To su prepoznali i građani Foče i djeca, koja se sada sve više odlučuju za kraljicu sportova. Pored toga, ponosni smo što je i prvi trener kluba stanovnik Studentskog doma, pa je to razlog više da našom skromnom donacijom pomognemo razvoj ovog sporta u našoj opštini“, rekao je Drašković.

On je dodao da će Studentski dom nastaviti , u okviru mogućnosti, da pomaže Ateltski klub, poželjevši njegovim članovima mnogo uspjeha u radu.

Trener Aleksandar Jelić zahvalio se Studnetskom domu na poklonu, istakavši da će ova oprema biti od velikog značaja za razvoj Atletskog kluba „Sutjeska“.

Predsjednik kluba Žarko Todović ističe da će nova oprema omogućiti kvalitetniji rad  u bacačkim disciplinama.

„Formiraćemo posebnu grupu za bacanje koplja, kugle i diska, a već ima talenata. Dosta nam znači i to što smo dobili i startni blok za trkačke discipline“, rekao je Todović.

Izvor: Radio Foča