OO Ujedinjena Srpska Foča osudio napad na njihovog odbornika

OO Ujedinjene Srpske Foča oštro je osudio napad aktivista Srpske demokratske stranke Foča na njihovog odbornika Mladena Čančara i pozvao sve političke subjekte u Foči da osude napad i da vode međustranački dijalog na civilizovan i korektan način.

Kako se navodi u saopštenju koje je dostavljeno medijima, aktivisti fočanskog SDS-a su tokom jučerašnjeg dana prvo verbalno, a potom i fizički napale Čančara.

U Ujedinjenoj srpskoj ovaj napad smatraju krajnje primitivnim i nedemokratskim ponašanjem aktivista SDS-a.

-Ovaj napad smatramo napadom i na Opštinski odbor Ujedinjene Srpske Foča, čiji je Mladen Čančar potpredsjednik. Pozivamo sve političke subjekte u Foči, a posebno članove Opštinskog Odbora Srpske demokratske stranke Foča da osude ovakvo ponašanje i da ako ima političkih nesuglasica, da se riješe kroz civilizovan, slobodan i krajnje korektan dijalog-saopšteno je iz OO Ujedinjene Srpske Foča.

U saopštenju se dodaje da je Čančar nakon napada obavijestio policiju, te da je istraga u toku.

-Mladen Čančar je bivši član SDS Foča, koju je napustio zbog neslaganja oko političkih stavova stranke. Od 2017. Čančar je član i jedan od osnivača Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Foča-podsjećaju iz ove stranke.

Izvor: Radio Foča