Održana manifestacija “Dan učeničkih postignuća” OŠ “Sveti Sava”

Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ održali su sinoć u Gradskom pozorištu u Foči manifestaciju „Dani učeničkih postignuća“, u kojoj su se publici predstavili kroz recitacije, pjesme i glumu. Bogatim programom koji su pripremili nastavnici i osnovci, obilježen je završetak školske godine. U kulturno-umjetničkom programu pozorišnom salom odjekivala je pjesma hora, solista, učenici su recitovali, igrali, glumili, od onih najmlađih do učenika devetih razreda.

Šest učenika završnih razreda, koji su od prvog do devetog razreda nizali isključivo petice, dobili su Vukovu diplomu. Učenik generacije je Jovana Radović, koja je svoju svestranost tokom devetogodišnjeg obrazovanja pokazala ne samo najvišim ocjenam već i mnogobrojnim takmičenjima.

– Potrebno je dosta truda i odricanja i to je rezultiralo ovim uspjehom koji sam postigla. Nije bilo lako da se postignu sve obaveza, a da se nađe i slobodnog vremena za druženje, ali zahvaljujući nastavnicima, prijateljima i roditeljima uspjela sam – rekla je Radovićeva.

Pored odličnog uspjeha ova učenica koja planira da upiše Gimnaziju, niže uspjehe i stiče znanje učestvovanjem na brojnim vannastavnim aktivnostima.

– Učenica sam muzičke škole, sviram klavir. Takođe, idem na kurseve engleskog i njemačkog jezika – dodala je.

Zadovoljstvo uspješnom školskom godinom ne krije ni zamjenik direktora Duško Krsmanović, koji smatra da je ovo bila prilika da se javno pohvale i nagrade najbolji učenici, oni koji su školu predstavljali na raznim takmičenjima.

– Nadamo se da će generacija koja izlazi iz ove škole ponijeti dragocjena iskustva, znanja i prijateljstva. Prigodnim programom predstavili smo učenička postignuća tokom predhodne školske godine i dodjeljenje su nagrade najuspješnijima. Možemo reći da je ovo jedna od uspješnijih godina u kojoj smo imali tri republička prvaka iz različitih predmeta – rekao je Krsmanović.

Učenici kako centralne škole tako i područnih odjeljenja ponosni su na ovaj dan kada svojoj publici pokažu da svako od njih može da da svoj jedinstven doprinos u poboljšanju uslova školovanja.

Izvor: Radio Foča