Odbor Ujedinjene Srpske u Foči proširen sa 21 na 33 člana

Opštinski odbor Ujedinjene Srpske u Foči, na današnjoj Drugoj izbornoj skupštini, povećan je sa 21 na 33 člana, a za predsjednika je imenovan Miroslav Matović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

Izabrano je i Predsjedništvo od 11 članova, kao i dva zamjenika predsjednika, jedan potpredsjednik i predsjednici aktiva žena, mladih i penzionera.

Predsjednik Opštinskog odbora Miroslav Matović kaže da ova stranka odmah počinje pripreme za lokalne izbore koji će se održati iduće godine.

IMG-d895344e24851dde34f61d50caad5fac-V

„Svojim zalaganjem i jedinstvom u odboru, idemo da napravimo što bolji rezultat. Naš odbor je veoma mlad i obrazovan i naš cilj je da popravimo situaciju u našem gradu u društvenom, političkom, ekonomskom i bilo kom smislu“, rekao je Matović.

Zamjenik predsjednika Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske i koordinator regije Stara Hercegovina Momčilo Stanušić kaže da će unutarstranačke aktivnosti biti krunisane 19. maja na Velikoj skupštini Ujedinjene Srpske u Banjaluci.

On ističe da je evidentan rast i napredak stranke.

„Postojeći opštinski odbori se proširuju i formiraju novi tamo gdje ih nije bilo. Ovo su redovne aktivnosti, koje se sprovode svake dvije godine i kojima je cilj proširenje kapaciteta i ljudskih resursa, da bismo spremno dočekali lokalne izbore, a sigurno je da i ova regija prati trend rasta na republičkom nivou“, kaže Stanušić.

Stanušić je i šef Ujedinjenog kluba odbornika u Skupštini opštine Foča.

„Dio smo skupštinske većine i u proteklom periodu podržavali smo rad načelnika opštine Radisava Mašića, a to namjeravamo činiti i ubuduće, Naravno, nije to bezuslovno, već sve dok budemo učestvovali u izradi projekata, davanja sugestija, jednom riječju, dok Foča bude napredovala, naša podrška neće biti upitna“, rekao je Stanušić.

Izvor: Radio Foča