Objavljeni preliminarni rezultati prijemnih ispita na fakultetima u Foči

Univerzitet u Istočnom Sarajevu objavio je preliminarne rang liste studenata koji su položili prijemni ispit i stekli pravo upisa na neku od visokoškolskih ustanova ovog Univerziteta.

Prijemni ispit na četiri studijska programa Medicinskog fakuleta polagalo je 232 svršenih srednjoškolaca.

Na Studijskom program Medicina prijemnom ispitu pristupilo je 143 kandidata dok je samo prvih 70 na rang listi, zbog upisne kvote, steklo pravo na upis. Po 30 brucoša primljeno je na budžet i sufinansiranje, pet na samofinasiranje i pet stranih državljana.

Na Studijskom programu Stomatologija prijemni je polagao 41 kandidat od kojih su pravo na upis stekli njih 30, s tim da prvih 15 na listi imaju pravo upisa kao redovni studenti koji studiraju iz budžeta Srpske.

Na Studijskom programu Specijalna edukacija i rehabilitacija prijemni ispit je polagalo 26 svršenih srednjoškolaca, od kojih je 22 steklo pravo na upis kao redovni studenti. Od toga po deset na budžet i sufinansiranje i dva strana državljanina,.

Na Studijskom programu Zdravstvena njega prijemni ispit polagala su 22 kandidata od kojih je 20 steklo pravo studiranja kao redovni studenti, po deset na budžet i sufinansiranje.

Na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu „Sveti Vasilije Ostroški“ u Foči za polaganje prijemnog ispita prijavila su se 23 kandidata, koliko će ih i biti upisano.

Upis primljenih kandidata vršiće se od 8. do 12. jula, a oni koji u prvom roku nisu uspjeli da se upišu na željeni studij, imaće krajem avgusta drugu šansu na studijskim programima na kojima je ostalo slobodnog mjesta.

Izvor: Radio Foča