Najuspješniji učenici muzičke škole održali koncert

Učenici Osnove muzičke škole juče su u svojoj školi održali koncert na kome su publici predstavili sve što su radili u proteklom periodu. Svoje umijeće iskazali su kroz izvođenje kompozicija na nekoliko instrumenata.

Fočanska Muzička škola zaista ima čime da se pohvali, kada su u pitanju mladi talenti. Na Republičkom takmičenju muzičkih škola u Prijedoru, koje je okupilo 350 učenika iz 12 opština i gradova Srpske svojim talentom istakle su se dvije učenice iz Foče, Jelena Mandić i Maja Perišić, koje se već pripremaju za nova takmičenja.

– Publici u Prijedoru smo se predstavile sa po četiri kompozicije i osvojile visoke druge nagrade. Zadovoljne smo rezulatima, uskoro idemo na  takmičenje “Akordeon”, koje će se održati u Sarajevu, gdje se takođe nadamo dobrim rezultatima – rekle su učenice.

Publici, koju su činili roditelji i nastavnici predstavilo se 15 đaka, odsjeka za klavir, gitaru i violinu, koji su se svojim umijećem istakli kao nešto uspješniji od ostalih. Svoj talenat kroz kopoziciju koju je izvela na violini pokazala je i učenica drugog razreda Vanja Dostić.

– Na takmičenju u Doboju osvojila sam drugu nagradu. Obožavam da sviram violinu i bilo mi je prelijepo – kazala je Dostićeva.

Za osvojene nagrade i odličan uspjeh pored marljivih i talentovanih đaka, zaslužni su i vrijedni profesori i rukovodstvo škole. Direktorica Osnovne muzičke škole, Ljiljana Stanković, izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima, posebno odsjeka za violinu.

– Odsjek violine koji smo otvorili tek prije tri godine, već postaje prepoznatljiv. Tri učenice iz naše škole sa ovog odsjeka ostvarile su dobre rezulate na takmičenju muzičkih škola u Doboju, a jedna od njih,  osvojila je i drugu nagradu na takmičenju “Primavera” u Bijeljini – dodala je Stankovićeva.

Osnovnu Muzičku školu pohađa 155 učenika koji imaju dobru reputaciju na republičkoj muzičkoj sceni, što je još jedan pokazatelj kvalitetnog rada unutar ove ustanove.

Izvor: Radio Foča