Načelnik Radisav Mašić uručio poklone mališanima iz Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj”

Načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, posjetio je danas Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ u Foči i mališanima iz ove ustanove, povodom Nedjelje djeteta, uručio prigodne poklone.

On je istakao važnost postojanja Vrtića „Čika Jova Zmaj“ kao ustanove u kojoj, kako kaže, nije organizovan samo boravak djece, već i vaspitanje, odnosno priprema za školu i budući život.

-Ovo je ustanova kojoj dajemo posebnu važnost i zbog toga smo krenuli sa velikim projektom izgradnje novog vrtića. Osim toga svake godine izdvajamo sredstva kako Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” ne bi oskudjevao u svemu onome što uspješno organizuju. Vjerujem da ćemo zgradu novog vrtića završiti i da ćemo dogodine imati novi objekat i mnogo bolje uslove za rad vrtića, jer je sadašnja zgrada vrtića tijesna za ovaj broj dječice – rekao je Mašić.

Kako bi skrenuli pažnju na osnovna prava i potrebe najmlađih u Vrtiću „Čika Jova Zmaj“ Nedjelju djeteta obilježavaju nizom aktivnosti.

Direktorica Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj”, Slađana Vladičić kaže da su Nedjelju djeteta obilježili, osim izletom u Nacionalni park “Sutjeska” i aktivnostima na platou Akva parka “Ušće” gdje su bile organizovane kreativne radionice za mališane, te da su najmlađi imali priliku da pogledaju i predstavu “Zlatokosa i tri medvjedića”.

Ona je najavila i niz sportskih aktivnosti u kojima će djeca, koja borave u Vrtiću “Čika Jova Zmaj”, da učestvuju, a sledeće sedmice planirana je i posjeta i učešće u sportskim igrama koje organizuje Sos dječije selo u Goraždu.

Nedjelja djeteta obilježava se svake godine u oktobru i predstavlja način da se javnosti ukaže na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta, koju je 1989. godine usvojila Skupština UN.

Izvor: Radio Foča