MOSI: Stonoteniseri Foče u finalu, stonoteniserke danas igraju za prvo mjesto u grupi

Stonoteniseri Foče pobjedama nad ekipama Novog Goražda i Rogatice osigurali su prvo mjesto u grupi i učešće u finalnom turniru za stonotenisere na 56. MOSI U Sokocu.

Kapiten stonotenisera Foče Saša Perišić, kaže da je zadovoljan svojom ekipom:

„Zadovoljan sam ekipom Aleksa Arsenić i Marko Ristanović koji su sa mnom u ekipi pokazali su dobru igru. Veoma je bitno sto smo ostvarili dvije ubjedljive pobjede i što nam dobro funkcioniše dubl. Igramo u finalima sa dvije ekipe. Svaka ekipa osvaja jednu od medalja, ali mi ćemo dati sve od sebe da mi osvojipo onu najsjaniju zlatnu medalju“, rekao je Perišić.

Stonoteniseri Foče finalne mečeve igraće sa prvacima iz druge dvije grupe, ekipama Bijelog Polja i Berana. Pravila takmičenja su takva da pobjednici grupa igraju svak sa svakim i tako odlučuju o raspodjeli medalja.

Stonoteniserke su danas prvi put stale za sto i u prvom meču savladale Berane rezultatom 4:1.

„Berane nisu došle u punom sastavu tako da smo mi poprilično lako ostavrile pobjedu od 4:1, iako smo očekivale da će nam oni biti najveća konkurencija. Sutra igramo sa ekipom Priboja za prvo mjesto u grupi i to će biti lakši meč. Signurno ćemo se plasirati u finale igraćemo sa najboljim iz druge grupe, a to je vjerovatno Požega. Požega ove godine ima izuzetno jako ekipu, ali ja sam sigurna u moj tim da ćemo osvojiti zlato, i tako opravdati naš dolazak na MOSI. Naša ekipa je zaista dobra i trudićemo se da pobjede budu ubjedljive“, rekla je Nada, sa kojom u ekipi još igraju Snežana Marković, Jovana Zečević i Magdalena Vuković.

Ukoliko osiguraju prvo mjesto u grupi stonoteniserke Foče sutra igraju za zlato od 16,00 časova sa pobjednikom iz grupe B u kojoj se nalazi Požega, Nova Varoš, Rogatica i Sokolac.

Izvor: Radio Foča