Mini sajam kreativaca povodom Dana opštine

Na Gradskom trgu u Foči danas je, povodom Dana opštine- 9. maja, otvoren Mini sajam kreativaca, na kojem posjetioci imaju priliku da kupe razne suvenire i ukrasne predmete.

Sajam je organizovala Turistička organizacija Foče u okviru Majskih svečanosti , a na njemu učestvuje deset izlagača.

Sajam trg

Na štandu Servis centra za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Tračak nade“, kao i uvijek, velika tražnja za neobičnim rukotvorinama.

sajam Tracak 2

Korisnici ovog Centra, zajedno sa zaposlenima i volonterima, izradili su neobične slike u „pebl art“ ili tehnici šaranja kamenčića, a na temu proljeća.

Psiholog u „Tračku nade“ Marica Bjelogrlić kaže da poseban akcenat stavljaju na kreativne radionice na kojima nastaju ova mala umjetnička djela.

„Pored toga što se svi relaksiramo, radovi su prodajnog karaktera.  Ove godine smo pripremili ptičice i cvijeće, jer to i jeste simbolika proljeća. Radovi su traženi i putem interneta, a i danas imamo veliku posjetu na našem štandu“, rekla je Bjelogrlićeva.

Pažnju posjetilaca privlači i štand sa nakitom Angeline Tešević.

sajam angelina

„Nakit za svečane prilike, ali i za svakodnevnu upotrebu. Sad se, pred maturu, pretežno traže naušnice“, kaže Teševićeva.

Ukrasne flaše, korpe, suveniri od školjki i raznih drugih materijala krase štand Veliborke Jojić.

„Bavim se ovim već pet, šest godina. Ovo je hobi koji volim, a ponešto se i proda“, rekla je Jojićeva.

Mini sajam kreativaca trebalo je da bude otvoren juče, ali je pomjeren dan kasnije zbog kiše i hladnog vremena, a trajaće do nedjelje 12. maja.

Izvor: Radio Foča