Košarka: Kadeti Sutjeske u borbi za prvaka Srpske

Kadetska selekcija Košarkaškog kluba Sutjeska plasirala se na završni turnir za prvaka Republike Srpske.

Igrači iz Foče rođeni 2002. i 2003. godine osvojili su prvo mjesto u regiji i izborili mjesto među četiri najbolja tima u Srpskoj.

Finalni turnir igra se ovog vikenda u Aleksandrovcu.

Uz podmladak Sutjeske učestvuju mladi timovi trebinjskog Leotara, Hantersa iz Prijedora i domaće Igokee, a tri ekipe izboriće plasman na državno takmičenje BiH.

Uz kadete, odlični su ove godine i pioniri Sutjeske, koje vodi trener Ljubiša Kovačević. I oni su bili najbolji, takođe bez poraza, u ligi područnog odbora i plasirali se na polufinalni turnir, na kojem će 22. i 23. aprila (domaćinstvo još nije određeno) igrati protiv Bratunca, Budućnosti iz Bijeljine i Leotara iz Trebinja.

Trener kadeta je Milenko Ivanović.

“Ligu područnog odbora Hercegovine i Romanije i kadeti i pioniri Sutjeske završili su bez poraza, sa svih 12 pobjeda. Dobro smo se spremili za finalni turnir, sigurno da će biti veći nivo kvaliteta u odnosu na prethodnu ligu, ali smo sigurni da ćemo igrati dobru košarkui i da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu. Ja sam trener u klubu 17 godina i za tih 17 godina samo smo jednom učestvovali na finalnom turniru, što dovoljno govori o ozbiljnosti ove selekcije kadeta, ali ne bih izostavio ni ekipu pionira koju vodi Ljubiša Kovačević, takođe, veoma dobra selekcija. U njima je budućnost Sutjeske”, rekao je Ivanović.

Izvor: Radio Foča