Književno veče Brankice Damjanović: Dobro zaslužuje svako

U Gradskom pozorištu u Foči sinoć je održano književno veče Brankice Damjanović, jedne od najcitiranijih pisaca današnjice na društvenim mrežama.  U prepunoj sali smjenjivali su se smijeh i plač, a poznata književnica kroz čija djela izbija snažan autorski narativ, ostavila je jak utisak na sve prisutne.

Već dugo u Foči nije vladalo toliko interesovanje za neki književni susret koliko je bilo za dolazak poznate književnice Brankice Damjanović. Novinarka i književnica predstavila je svoja četiri djela, od ukupno osam objavljenih. U pitanju su naslovi  “Rekla mi je volim te”, “Dobro je”, “Ne bih ovo mogla bez tebe” i “Rukopis moga brata” za koje je iskazano veliko interesovanje čitalačke publike. Autorka ističe da njena književna djela imaju međusobnu korelaciju uz poruku da je sve što nam se događa dobro.

– Ne možemo da se svađamo sa sobom i sa životom i da očekujemo da nam bude dobro. Nema recepta i nećemo se lagati da je sve lepo i krasno, život se sastoji od svetlosti i tame, ali dominantan osećaj je da sve jeste za neko dobro, uvek se ispostavi da jeste – rekla je Damjanovićeva.

Publika koju su ugavnom sačinjavale žene i tek pokoji muškarac, zainteresovano je  slušala priču glavne junakinje, koja je rekla kako ovo odavno nisu samo književne večeri i promocije već se po njenom mišljenju radi o susretu duša koje su se prepoznale.

– Volim ove večeri, zato što su mi toliko divnih ljudi dovele u život i obogatile ga. Ljude gledam na nivou duša, mi se sretnemo tamo negde i prepoznamo, a ovde se samo fizički vidimo – dodala je.

Poslije kratkih priča sa kojima se do sada bavila za jesen je Damjanovićeva  najavila pri roman ističući da to za nju predstavlja veliki izazov.

– Jako se radujemo svom romanu koji sam konačno počela da pišem. Nije zahvalno davati prognoze, ali mislim da će na jesen biti štampan i da će krenuti velika turneja – rekla je.

Književno veče u organizaciji fočanskog Centra za kulturu i informisanje, održano je u okviru Majskih kulturnih svečanosti Foče.

Brankica Damjanović je rodom iz Prištine. Radila je 20 godina na televiziji Srbije kao spiker, voditelj, novinar i urednik vijesti. Dobitnik je Nagrade za doprinos informisanju koja joj je dodijeljena u Pirotu. Do sada je objavila osam knjiga od kojih je knjiga “Dobro je”, sa dosadašnjih 10 izdanja, najčitanija.

Izvor: Radio Foča