Kapiten Sutjeske napustio matično jato

Mojović u Borcu

Nikola Mojović (27), jedan od najboljih fudbalera I lige RS, novi je član Borca. Ovaj iskusni ofanzivni vezni igrač koji je ponikao u redovima Sutjeske, a potom nastupao za Vojvodinu, Čelik iz Nikšića, Zetu iz Golubovaca, novosadski Proleter, Drinu, Radnik …u proteklom šampionatu ponovo je nosio kapitensku traku svog matičnog kluba, uspješno je završio pregovore sa Banjalučanima i on će u narednoj sezoni obući crveno- plavi dres najuspješnije ekipe iz Republike Srpske.

– Ponuda iz Borca je bila primamljiva, dogovor je bio uspješan i ja ću narednih dvanaest mjeseci provesti u Banjaluci. Moj novi klub, bez obzira na konačnu odluku da li će igrati u Premijer ligi BiH ili I ligi RS, prvenstvo dočekuje sa jasnim ambicijama, ako bude član bh elite da se bori za gornji dio tabele, eventualnim prelaskom u I ligu cijl je povratak među premijerligaše. Čast je igrati u timu koji ima svjetlu tradiciju, trener Darko Vojvodić je izuzetan stručnjak, na njegovu inicijativu sam došao i vjerujem da ću opravdati ukazano povjerenje. Ovim putem bih se zahvalio i mojoj Sutjesci za izuzetnu korektnost i želim da u novom šampionatu ostvare sve zacrtane ciljeve – istakao je Mojović.

Predsjednik Sutjeske Radenko Vasijlević je potvrdio da je Uprava Fočaka u potpunosti saglasna za prelazak Mojovića u Borac.

– Mojović je dao veliki doprinos našem klubu, on je jedan od igarča koji imaju najviše nastupa za Sutjesku. Svakako da će nedostajati, ali potpuno ga razumijemo, dobio je dobre uslove za nastavak karijere, želimo mu puno sreće i nadamo se da će još više napredovati – zaključio je Vasiljević.

Autor: S.Vukašinović