Izveden mjuzikl „Cigani idemo“ Amaterskog pozorišta Foča

U okviru Januarskih svečanosti sinoć je u Gradskom pozorištu Foča odigrana predstava „Cigani idemo“ Amaterskog pozorišta Foča.

Riječ je o drami sa elementima ljubavne priče i mjuzikla, koja je rađena po tekstu Aleksandra Sergejeviča Puškina. Premijerno je izvedena prošle godine u okviru Festivala dramskog stvaralaštva u Vlasenici.

Dramatizaciju i režiju je uradila Branka Grujičić, koja kaže da je ovaj komad za nju bio posebno zanimljiv.

-Do sada sam radila uglavnom  samo komedije, većim dijelom. Ovo je za mene zaista bio izazov ne samo u režiji nego i dramaturgiji, jer je u pitanju poema koja je trebalo da se preradi da se od toga napravi jedan dramski tekst koji bi tek onda mogao da posluži za pozorišni komad. Ja sam zaista zadovoljna onim što smo izveli. Mladi glumci su se sa ovom predstavom prvi put na sceni pokazali i kroz ples i kroz pjesmu, što je takođe jedan napredak u odnosu na ono što smo radili u prethodnim predstavama. U narednom periodu planiramo gostovanja, naravno naša novčana sredstva su takva da možemo da idemo u gradove u regiji, ali svakako to će poslužiti da čuju za nas i van Foče. Poslije toga ćemo planirati šta dalje pripremati, ako ne sa ovom starijom grupom, onda svakako sa učenicima iz osnovne škole – ističe Grujičićeva.

Malinka Dojčinovski je proglašena za najbolju glumicu za igranje uloge Džasmin u ovom komadu, a ujedno je dobitnica pohvale za partnersku igru sa Jovanom Ćevrizom.

Mlada glumica ističe da je zadovoljna kako je i fočanska publika reagovala na ovaj mjuzikl.

-Što se tiče moje nagrade na festivalu u Vlasenici, meni je baš drago zbog toga. Inače to mi je druga nagrada, prvu sam dobila takođe na tom festivalu, ali u Trebinju. To mi naravno mnogo znači, jer je tako zaokružen taj jedan period mog rada. Inače to su mi bili prvi festivali i moje prve diplome. Ponosna sam na sebe i na ostalu ekipu, jer smo se mnogo trudili i dosta rada i vremena smo uložili, tako da smo baš zadovoljni kako je večeras sve ovo ispalo – kazala je Dojčinovski.

Ostale uloge tumače Petar Čančar, Anica Niković, Jana Vuković, Božica Mlađenović i Uroš Kostović. Scenografiju i kostime osmislila je Milena Vuković.

Izvor: Radio Foča