Iskusni internacionalac se vratio u rodnu Foču

Mihajlović ponovo u matičnom jatu

Bojan Mihajlović (29), stasiti defanzivac nakon uspješne internacionalne karijere ponovo se vratio u rodnu Foču i karijeru će nastaviti u Sutjesci. Ovaj transfer je ranije najavljivan iz fočanskog prvoligaša, u međuvremenu su pristigli svi potrebni papiri i Mihajlović će u nastavku proljećne sezone u prvoligaškom karavanu RS pomoći svom matičnom klubu da ostvari zacrtane cijleve.

Predsjednik Sutjeske Radenko Vasijlević je istakao da je dolaskom Mihajlovića nastavljena politika kluba koja se bazira na povratku igrača koji su ponikli u Sutjesci i oslonac na vlastiti igrački kadar.

– Dogovor o povratku sa Bojanom Mihajlovićem je napravljen još tokom priprema, ali proces registracije je potrajao malo duže, jer smo čekali papire sa Maldiva gdje je Mihalović proveo posljednju sezonu. Sada je sve u redu i u nastavak prvenstva ulazimo dosta jači, a iskusni defanzivac ima pravo nastupa već u narednom kolu, kada nam u goste dolazi banjalučki Željezničar. Osim Mihajlovića, u zimskom prelaznom roku smo uspjeli da u ekipu vratimo još dva naša igrača koji su nastupali u drugim klubovima, Marko Mrgud se vratio iz gradačačke Zvijezde, a Ognjen Pljevaljčić iz dobojske Sloge. Nihovim povratkom ekipa je dobila još više na kvalitetu i uvjereni smo da će proljeće za Sutjesku biti dosta uspješnije od jeseni – zaključio je Radenko Vasiljević, predsjednik Sutjeske.

Bogata internacionalna karijera

Nakon što je Bojan Mihajlović prošao sve omladinske pogone Fočaka i imao uspješne nastupe za seniorski tim Sutjeske, prešao je u zvorničku Drinu, koja je u to doba bila član bh Premije lige. Zatim ga je fudbalski put odveo u beogradski Rad, pa u mađarsku Ujpešt Dožu. Potom je bio član bjeloruskog Isloča, pa ekipe Banants iz Jermenije, a u protekloj sezoni je nastupao za prvoligaša sa Maldiva, sastav Mazije .

Autor: S.Vukašinović