Humanitarna premijera Amaterskog pozorišta Foča

Mladi glumci igraju za Helenino liječenje

Mladi glumci Amaterskog pozorišta Foča premijerno će izvesti na sceni Gradskog pozorišta Foča u četvrtak veče predstavu „Parlamenat“, rađenu po tekstu Branka Radulovića, u adaptaciji i režiji Branke Grujičić i Milene Vuković.
Riječ je o komediji koja se bavi predizbornim danima u jednoj crnogorskoj porodici, nakon što se Miluša, glavna junakinja, kandidovala za poslanika u parlamentu.
U adaptaciji Amaterskog pozorišta Foča razrađeni su likovi kojima autor nije posvetio pažnje, a na sceni su prikazane njihove ambicije i strahovi.
Mladim glumcima predstave, Malinki Dojčinovski i Petru Čančaru, dodijeljena su glumačka priznanja na drugom Omladinskom pozorišnom kampu i festivalu „AGON 2019“, održanom krajem proteklog mjeseca u Trebinju.
Za tumačenje glavne uloge Malinka Dojčinovski nagrađena je priznanjem za najbolju žensku ulogu, dok je nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu otišla u ruke Petru Čančaru, za ulogu Uglješe.
Pored nagrađenog dvojca, u predstavi igraju Božica Mlađenović, Jovan Ćevriz, Uroš Kostović, Anica Niković i Jana Vuković.
Predstava je humanitarnog karaktera, a sav prihod od ulaznica po cijeni od dvije KM namijenjen je za liječenje Helene Gavran, četverogodišnje djevojčice koja boluje od tumora na mozgu.
Ovim činom Amatersko pozorište Foča pridružuje se lokalnim humanitarnim akcijama namijenjenim liječenju djevojčice porijeklom iz Foče, koja danas živi u Beogradu.
Predstava se izvodi uz podršku Muzeja Stare Hercegovine, pri kome djeluje Gradsko pozorište Foča.