Humanitarki Snježani Bašević potrebna pomoć za transplataciju bubrega

Snježani Bašević sa Sokoca potreban je novac je za transplantaciju bubrega i u tu svrhu “M:telov” humanitarni broj 1416 je u funkciji od 1. do 31. avgusta.

Baševićeva ima urođenu policistozu bubrega, koju su ona i njen pokojni brat naslijedili od majke, koja je od iste bolesti preminula u 39-toj godini života.

Na hemodijalizu je krenula prije dve godine, a u oktobru 2017.godine je uradila obradu za kadeveričnu transplataciju bubrega u Banja Luci i na otpustu su predložili obaveznu operaciju štitne i paraštitne žlijezde, kao i operaciju srca, mitralnih zalizaka. Predložili su i saniranje kompletnih zuba radi terapije koja slijedi poslije transplatacije. Od tada, pa do danas obavljene su sve predložene operacije i sanirani zubi tako da se može pripremati za transplataciju. Tokom prethodne dvije godine i zbog troškova svih intervencija i oporavka potrošen je dio sredstava prikupljen prilikom prethodne akcije.

Snježana je dugogodišnji humanitarni radnik, osnivač i predsjednik Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška” Sokolac.

Sredstva se mogu uplaćivati na žiro račun 5620128111736457 ili račun Udruženja 5620128064449248 NLB Razvojna banka.

-Pozovite 1416 do kraja mjeseca avgusta i darujte 1 KM za lječenje Snježane Bašević. Snježana je godinama pomagala drugima, sada je potrebno da zajednički svi mi pomognemo njoj-apelovali su iz Udruženja “Podrška” Sokolac.

Izvor: Radio Foča