Građevinski materijal za pet povratničkih porodica u Foči

Predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Opštine Foča potpisali su ugovore sa pet povratnika o dodjeli građevinskog materijala za sanaciju stambenih objekata i obnovu jedne kuće na području Foče.

Jedan od povratnika koji će dobiti građevinski materijal za sanaciju kuće u fočanskom selu Štović, Enver Mekić istakao je zahvalnost Ministarstvu i predstavnicima Opštine za pomoć jer je, kako kaže, dočekao da ima krov nad glavom.

Zamjenik načelnika opštine Foča, Zoran Elez pojasnio je da su korisnici odabrani na osnovu Javnog poziva Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH iz 2017. godine, kojim je predviđeno da korisnici sami finansiraju ugradnju dobijenog građevinskog materijala.

On je dodao da je riječ o projektu koji će doprinjeti održivom povratku.

Federalno ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica prošle godine finansiralo je nabavku  građevinskog materijala za obnovu stambenih objekata sedam povratnika na području sela Izbišno, Šuljci, Popov Most, Šubi, Kremin i Huseinovići, dok je ove godine pomoć namijenjena povratnicima u sela Šuljci , Štović, Saš, kao i naselju Lazarevo.

Izvor: Radio Foča