Gostovanje Milanovačkog pozorišta u Foči

Glumci Milanovačkog pozorišta izvešće 26. maja u 20 časova predstavu „Doktor Šuster“, rađenu po tekstu Dušana Kovačevića i u režiji Branka Kneževića. Riječ je o intrigantnoj drami čija je radnja smještena u devedesete godine prošlog vijeka.

U „Doktoru Šusteru“ nema dramski razvijene priče i likova, već ona samo služi kao polazište za vrlo nadahnuto i duhovito dramsko razigravanje koje u Kneževićevoj predstavi prelazi u tragikomediju apsurda gdje su na suprotnim stranama dva svijeta-nerealno senilni i izgubljeni predstavnici odumirućeg građanskog društva (stari doktor i njegova sestra, profesorka klavira) i realno realni i prisebni predstavnici svijeta u usponu (inspektor policije, novinarka i kriminalac). Njihov sukob ima za cilj da istakne duhovnu superiornost odumirućeg svijeta starog građanstva nad „kriminalizovanom elitom“ koja je izgubila ljudskost i vjeru u Boga, stoji u najavi predstave.

dav

Uloge tumače Draško Obrenović, Marija Krsmanović, Branko Knežević, Marija Todorović, Aleksanar Avramović, Predrag Lošić, Krsman Nedeljković, Viktor Vujić i Milan Aćimović. Kostime za predstavu osmislila je Biljana Knežević. Majstor svjetla i tona je Predrag Damljanović.

dav

Predstava se održava u okviru Majskih dana kulture opštine Foča, a cijena karte je 4 KM. Cijena karte za studente, uz indeks, iznosi 3 KM. Karte za predstavu mogu se kupiti u Muzeju radnim danima 7-15 časova, i u biletarnici Pozorišta neposredno pred početak predstave.

Izvor: Gradsko pozorište Foča