Fočanski prvoligaš podnio zahtjev za naplatu sredstava

Sutjeska traži izmirenje obaveza od Borca

Već od ranije je poznato da premijerligaš iz Banjaluke ima dosta problema sa dugovanjima prema sportskim kolektivima, a i pojedincima vezano za neizmirene obaveze. Među njima je i FK Sutjeska iz Foče, koja se obratila disciplinskoj komisiji FSBiH tražeći od Banjalučana naknadu za treniranje igrača Vladana Danilovića, koji je ponikao u redovima fočanskog prvoligaša. Predsjednik Sutjeske Radenko Vasijlević je istakao da je bilo pokušaja da se putem pregovora sa čelnicima Borca riješi ovaj problem, ali su ti pokušaji ostali mrtvo slovo na papiru.

– Nakon neuspjelih pregovora sa Upravom Borca, obratili smo se Gradskom fudbalskom savezu Banjaluka, koji je donio riješenje u korist Sutjeske u obaveznoj naknadi koja iznosi 15 200 KM, a to je Borac već trebao uplatiti našem klubu. Pošto se to nije desilo u propisanom roku, bili smo primorani da prijavimo Banjalučane disciplinskoj komisiji FS BiH, od koje tražimo da zaštiti naša prava i da se konačno okonča ovaj slučaj. Nadamo se da će se i Borac ponašati kao veliki klub sa bogatom tradicijom i da ćemo nakon svega ostati u prijateljskim odnosima. Poznato je već odavno da je Sutjeska veliki rasadnik fudbalskih talenata, u omladinskim pogonima našeg kluba nalazi se preko 100 fudbalera. Iz svake generacije se nametne po nekoliko igrača. Muku mučimo kao i većina klubova sa finansijama, a osim što nam je glavni finansijer opština Foča, svakako da dio sredstava ostvarujemo upravo i nadoknadom od odlaska naših mladih igrača u druge sredine. Zato i očekujemo da ćemo na najbolji način razriješiti i ovaj problem i da će FS BiH zaštititi naša prava, a od Borca očekujemo korektan odnos koji odlikuje klubove sa bogatom tradicijom – istakao je Rade Vasiljević, predsjednik Sutjeske.

Fočaci Vuković i Milutinović u Borcu

Vladan Danilović nije jedini Fočak koji nastupa za Banjalučane. Na pravom putu da obuku dres seniorskog tima su još dva mlada igrača koji su ponikli u Sutjesci. Vaso Vuković je bio pionirski reprezentativac RS, trenutno nastupa za juniorski sastav Borca, kao i Đorđe Milutinović koji je već nastupao za seniorski sastav Sutjeske, igrao je i za reprezentaciju RS U 17, a zimus se priključio omladincima Borca.

Autor: S.Vukašinović