Fočanski drugoligaš u finišu priprema

Sutjeska spremna za projleće

Fudbaleri Sutjeske potpuno spremni dočekuju početak proljećne sezone na drugoligaškom istoku RS. Iza fočanskog drugoligaša je preko četrdeset dana rada u pipremnom trenažnom procesu. Odigrana su četiri kontrolna susreta, stigli su novi igrači, bilo je i odlazaka, pojačan je i stručni štab. Šef struke Duško Rašević ističe da su igrači marljivo radili i vjeruje da će fudbalsko proljeće u Foči biti uspješnije od jeseni koja je okončana mestom u sredini tabele.

– Kompletne pripreme smo kao što je poznato odradili na našem glavnom stadionu pokraj Ćehotine i pomoćnom terenu u Donjem polju. Poslužilo nas je i lijepo vrijeme. Na raspolaganju imamo preko 20 igrača, svi oni su bili maksimalno angažovani, vrijedno su radili i bili redovni na treninzima. U kontrolnim susretima zabilježili smo dva poraza od Famosa 2:3 i Slavije 1:2. Bili smo bolji od Azota u Vitkovićima i trijumfovali sa 2:0 u posljednjoj provjeri smo igrali 3:3 sa Bosnom u Visokom. Iako su rezultati bili uglavnom u drugom planu jer se sve svodilo na uigravanje ekipe, možemo da budemo zadovoljni. Posebno se osjetio napredak u igri naših mladih igrača koji trenutno čine okosnicu tima. Takođe i novi i fudbaleri koji su zimus stigli u ekipu su u potpunosti ispunili očekivanja. Imamo povoljniji raspored nego što je to bilo jesenas pa se nadamo da će i rezultati biti bolji, a samim tim planiramo da prvenstvo završimo u gornjem dijelu tabele. Narednog vikenda u prvom kolu nastavka smo domaćini komšijama iz Gacka ekipi Mladosti, koja je protivnik po mjeri i biće to dobra prilika da na djelu vidimo rezultate rada u priprenom procesu – zaključio je Duško Rašević, strateg Sutjeske.

Dolasci-odlasci

U zimskom prelaznom roku pristupilo je šest igrača u Sutjesku, dok su trojica napustili redove Fočaka. U ekipu su stigli golman Nebojša Tomić, Fap ( Priboj), veznjak Mujo Gabela, Azot (Vitkovići ), defanzivac Igor Višnjevac, Mladost( Gacko) i povratnici u ekipu golman Adrijan Milanović (napravio pauzu radi privatnih obaveza ), stoper Đorđe Milutinović, Slavija (Istočno Sarajevo), napadač Boško Radović. Drina HE (Višegrad). Otišli su stoper Slobodan Elez, Famos (Istočna Ilidža), golman Aleksandar Šehovac, Mladost (Rogatica), Bojan Todorović (? ). Novo ime u stručnom štabu Sutjeske je Veselin Slijepčević, nekadašnji igrač i trener gatačke Mladosti sa Uefinom A licencom.

Autor: S.Vukašinović