Fočaci pokazali humanost – na koncertu prikupljeno 7.467 KM za Helenino liječenje

Na humanitarnom koncertu „Za Helenin osmijeh“ prikupljeno je 7.467 maraka, a dobrovoljni prilozi za liječenje četvorogodišnje djevojčice prikupljani su prilikom ulaska posjetilaca u dvoranu.

Svoj doprinos akciji dali su i članovi Kulturno – umjetničkog društva „Foča“.

-Kulturno – umjetničko društvo “Foča” uvijek se odaziva na humanitarne akcije. Ovaj put smo tu za djevojčicu Helenu i očekujemo da će ovaj koncert da pomogne Heleni i njenoj porodici- rekao je sekretar društva Saša Stanić

Na podijumu Gradske dvorane plesnim koreografijama predstavili su se mališani iz Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, a osim umjeća sa koracima najmlađi građani Foče pokazali su da, iako su mali, znaju koliko je važno pomagati drugima.

Vaspitačica Sanja Prodanović smatra da će se svaki dobar i odgovoran čovjek priključiti akciji i dodaje da su se rado odazvali pozivu za učešće na koncertu kako bi plesom i pjesmom podržali Helenu u njenoj borbi.

Organizator koncerta Anastasija Gavran napominje da se humanitarna akcija za Helenu i dalje nastavlja u Foči i poziva sve ljude dobre volje da se uključe u akciju i da pomognu Heleni.

U punoj dvorani u Foči, sve prisutne zabavljali su vokalni solisti iz  Foče, a svi humani ljudi koji nisu bili u prilici da prisustvuju koncertu svoje priloge mogu da ostave u kutije sa Heleninom slikom , koje su postavljene u 57 ustanova, prodavnica i ugostiteljskih objekata u Foči.

Podsjećamo da novčana sredstva za Helenino liječenje možete da uplatite i na račun Heleninog djeda, Ranka Gavrana, u Novoj Banci, na broj 555-8000016726783.

Izvor: Radio Foča