Fočaci ispratili još jednu generaciju maturanata

foto: Dejan Krstić

Ulice Foče i ove godine bile su pretijesne zbog mnoštva građana koji su željeli ispratiti svršene srednjoškolce na jednu od njihovih najposebnijih noći u životu, matursku zabavu. Svečani defile svršenih srednjoškolaca, po tradiciji, krenuo je ispred Ribarskog restorana, a maturanti su u svečanim odorama prošetali do hrama Svetog Save. Za sve njih ovo je posebna noć u životu, noć koja označava kraj jednog perioda života i svakako ulazak u drugi, ozbiljniji, period.

Maturanti su prošetali Njegoševom ulicom predvođeni učenikom generacije  te u pratnji svojih nastavnika.

Foto: Dejan Krstić

Nakon odličnog uspjeha tokom čitavog srednjoškolskog školovanja i postignutih rezultata na takmičenjima iz matematike, fizike i informatike za đaka generacije izabran je Miodrag Prodanović: „Ponosan sam na svoju generaciju i njene uspjehe. Takođe ponosan sam i na svoj uspjeh i na činjenicu da sam đak gerenacije. Tokom čitave srednje škole trudio sam se da postignem što bolji uspjeh kako u redovnoj nastavi tako i na takmičenjima. Školovanje nastavljam na Elektrotehničkom fakultetu u Novom Sadu“.

Foto: Dejan Krstić

Fočanskim ulicama sinoć je prodefilovalo 160 maturanata, a prema riječima direktora Srednjoškolskog centra Foča Veselina Radovića bila je to još jedna od izuzetnih gerenacija, čiji su se učenici isticali u mnogobrojnim oblastima, a posebno na takmičenjima iz brojnih predmeta, predstavljajući na najbolji način svoju školu ali i Foču: „Bila je ovo zaista sjajna generacija koja je postizala odlične rezultate na takmičenjima iz matematike, fizike, informatike i strahnih jezika. Takođe veliki je broj  dobrih učenika koji su pored škole, uspješni u vannastavnim aktivnostima. Čestitam maturu svim učenicima, njihovim roditeljima ali i profesorima“.

Srednjoškolsi centar Foča ove godine upisaće oko 150 učenika u prvi razred srednje škole.