Foča se sprema za jubilarni “Fudbal frends”

Pripreme za Međunarodni omladinski fudbalski turnir “Fudbal frends” koji se u Foči održava 15 godinu zaredom ulaze u završnu fazu.

Na Gradskom stadionu gdje je i najviše posla, uređuje se teren, atletska staza, tribine, svlačionice i klubske prostorije.

-Već dvadeset dana teku detaljne pripreme terena, sam teren je u dobrom stanju, radovi na održavanju tribina i tzv. zgrade kuglane su takođe završeni na ozbiljnom nivou. Najbitnija nam je bila finansijska podrška koju nam je kao i svih godina do sada dala opštinska administracija-rekao je predsjednik FK Sutjeska Rade Vasljević.

U Studentskom domu, u kome će kao i prošle godine, biti smješteni svi sportisti, počelo je krečenje i uređenje  soba, kao i druge pripreme.

Za ovu veliku, jedinstvenu manifestaciju uređuje se i grad, tako da će narednih dana biti završeni planirani poslovi na sanaciji ulica, biće uređene horizontalna signalizacija, a svoj dio obaveza uredno će izvršiti komunalci, vatrogasci i druge službe.

Na ovogodišnjem, jubilarnom turniru, prvi put nastupiće dva ruska kluba „Krila Sovjetov“ i „Lokomotiva“ i mađarski“ Mol Vidi“, branilac titule “Rijeka” iz Hrvatske, “Crvena zvezda” iz Srbije, “Budućnost” iz Crne Gore, “Maribor” iz Slovenije, “Vardar” iz Makedonije, “Željezničar” i domaća “Sutjeska” iz BiH.

Foča će se i ove godine potruditi da bude dobar domaćin, kaže načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

-U odnosu na dosadašnje turnire, ove godine imam deset ekipa samim tim turnir će trajati jedan dan duže. Gledaoci će i ove godine moći da gledaju ekipe iz  bivših repubika Jugoslavije, s tim da ove godine imamo dvije nove ekipe iz Rusije i jednu iz Mađarske-rekao je Mašić.

Dodaje da će “Fudbal frends” ponovo biti prilika, da se vide najbolji, najtalentovaniji mladi fudbaleri na koje veliki klubovi najozbiljnije računaju, da se vide i razmijene iskustva iz različitih fudbalskih škola i da se, što je i najvažnije steknu nova prijateljstva.

„Rivalstvo na terenu – nije prepreka za prijateljstvo“, jedan je od slogana ovogodišnje manifestacije.

“Fudbal frends” prati i okrugli sto koji će biti posvećen fer-pleju, prijateljstvu i svemu onom lijepom što najpopularniji sport nosi, istakao je Mašić.

-Pored toga što će to biti fudbalski turnir, mi svake godine organizujemo okrugli sto koji se bavi jednom od tema, a ta tema je uvijek prijateljstvo u fudbalu. Već imao najavljene značajne ličnosti iz sporta i publike koji će učestvovati na okruglom stolu-rekao je Mašić.

Organizacioni odbor manifestacije, na sjednici koja je zakazana za 22. juli, još jednom će analizirati pripreme i dogovoriti neophodne mjere kako bi turnir protekao u najboljem redu.

Zbog većeg broja učesnika ovogodišnji “Fudbal frends” trajaće dan duže, tako da će se prve utakmice igrati u četvrtak 25. jula od 17,00 časova kada će na teren izaći ekipa „Krila Sovjetov“ i domaća „Sutjeska“.

Izvor: Radio Foča