Finalni turnir za juniorskog prvaka RS i plasman u bh Premijer ligu

Sutjeska i Rudar Prijedor finalisti

U Prijedoru je počeo završni turnir za juniorskog prvaka RS, koji će osvajanjem titule direktno obezbjediti i plasman u omladinsku Premijer ligu BiH. U prvom susretu domaći fudbaleri Rudar Prijedora su savladali Leotar 1:0 i obezbijedili završnicu, a istim rezultatom je završen i drugi meč u kome je Sutjeska bila bolja od ekipe Alfa Modriča.

Trener Fočaka Duško Rašević je bio prezadovoljan po završetku utakmice, još jednom je potvrđeno da su Sutjeska i Foča nepresušni izvor fudbalskih talenata.

– Kako ne bi bili presrećni, ovo je velki uspijeh naših mladih igrača, kojim od srca čestitam na borbenosti i zalaganju. Pokazali su kako se bori za boje svoga kluba, izgarali su na terenu i rezultat je došao. Kada se uzme u obzir da smo na završni turnir doputovali bez nekoliko standardnih igrača, koji su izostali radi završnih ispita i mature, onda plasman u finale još više dobija na vrijednosti. Uz sve to moramo istaći da je naš tim najmlađi na završnici, nemamo u timu igrača rođenih 2000. godine, trojica su 2001. godište, a osam igrača je rođeno 2002. godine. Već smo ostvarili podvig plasmanom u finale i zato smo potpuno rasterećeni. Daćemo sve od sebe da u susretu protiv Prijedorčana odigramo kao u susretu protiv Modričana i pokušamo se dočepati pobjedničkog pehara – zaključio je Duško Rašević, trener sjajne generacije juniora Sutjeske.

Autor: S.Vukašinović